Tvåändsstickning / Twined Knitting

På sticklägret i Pörkenäs försökte jag mig på tvåändsstickning. Det var mer än tjugo år sedan senast, så lite ringrostig kände jag mig allt. Men Maria (Marias Garn) var en alldeles utmärkt och tålmodig pedagog, så jag kom i gång rätt så kvickt. Vi började med att göra riktigt vackra nystan på nystepinne. imageEn färg inuti och en annan utanpå. Det tar lite tid att nysta garn på det här sättet, men det är rogivande att göra.

Sedan skulle vi lägga upp och börja sticka på ett par muddar. Jag hann inte särskilt långt på lägret, men vem har sagt att saker och ting ska gå fort? Det finns en vinst med långsamhet, precision och eftertanke. Bilden nedan är från i förmiddags, när jag fick stickat några varv till på min första mudd. Nio av totalt 38 slätstickade varv gjorda 🙂  (Koppen är för övrigt finsk, från Marimekko, inköpt på flygplatsen i Helsingfors på vägen hem från Pörkenäs)image
At knitting camp in Pörkenäs I revived my knowledge of twined knitting at a workshop. It must have been at least 20 years ago since last time. It’s slow going, but mentally extremely rewarding. The beautiful coffe mug I bought at the airport in Helsinki on my way home from knitting camp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.