Om vikten av rätt garnval / On the Importance of the Correct Choice of Yarn

Tidigare i  år hoppade jag på Stickameras mysteriesockstickning. Jag brukar inte ge mig på mysteriestickningar, men Dödergök är en mycket duktig designer, så den här gången var det värt risken.

Första paret, i Ciao från Mondial och Admiral från Schoppelwolle, bjöd på rolig stickning, men jag var inte nöjd med resultatet. Det blå melerade garnet var för melerat, och dessutom låg det delvis för nära det ljusgråa garnet i färg. Så det fina flerfärgsmönstret försvann. Jag borde naturligtvis ha insett det från början, redan innan jag började sticka strumporna, men, men… Jag kunde naturligtvis ha repat upp redan halvvägs in på den första strumpan, men nu är det så att jag mycket sällan river upp något som inte är alldeles hopplöst. Strumporna kommer naturligtvis att användas trots att man inte ser mönstret så väl.

Men, jag tyckte det var synd att lämna mönstret därhän efter mitt misslyckande, så nu har jag stickat ett par till och är mycket nöjdare. Mörkbrun Cashsock från Gepard och grönmelerad Austermann Step var ett otroligt mycket bättre garnval. Nu sitter jag med ett par vackra, mycket mjuka och sköna sockor på mig. Ordningen är återställd.

DSC_0219 DSC_0220 DSC_0221 DSC_0222 DSC_0223 DSC_0229

First I knit a pair of socks in light grey and a blue variegated yarn, that didn’t turn well at all. The pattern disappeared for different reasons. But I liked the pattern, so I knit another pair in brown and green, and I’m a lot more happy with those!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.