Årets första / This Year’s First

Jag har en god vän i Danmark, Charlotte Kaae, som är stickdesigner med en fantastisk känsla för färg. Nu har jag stickat en av hennes mönster, en tröja med stora rutor i fantastiska färger, precis mina färger:-).

Tröjan är stickad i dubbelt garn, en tråd Semilla Fino och en tråd Kid Mohair från BC garn. Jag missade lite i sticktätheten. Trots provlappsstickning. Jag borde ha använt stickor 5,5 iställtet för 5. Så tröjan är lite mindre än jag hade planerat, men inte mindre än att den passar ändå.  Den är fluffig och lätt, varm och gosig. Redan en favorit.grafgob grafgob2Och hör ni, Charlotte håller kurs i just flerfärgsstickning (Grafisk gobeläng) på Stickfest i Väst i mars. I skrivande stund finns det platser kvar.  Ni som har möjlighet, missa inte det!

I have a dear friend in Denmark, Charlotte Kaae, who designs knitwear. She’s absolutely fenomenal when it comes to colours. Now I have knitted a sweater that she has designed, and I’m really pleased with the result.

3 tankar kring ”Årets första / This Year’s First

    1. Alalindh Inläggsförfattare

      Visst är den fin? Jag valde originalfärgerna som Charlotte valde till sin design, hon har själv gjort en i pasteller, som blev fantastiskt snygg.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.