En liten tur utomlands / A Short Trip Abroad

Vi tog en kortsemester till Tyskland veckan som gick. Via förmiddagsfika hos Charlotte (ByKaae) åkte vi söderut. Flensburg, Noldemuséet, Vikingamuséet i Haithaby (Hedeby) och så Lubeck. Sol och regn blandat, men mycket trevligt.

Flensburg ligger precis söder om gränsen till Danmark. Det regnade mest när vi var där, men utsikten över småbåtshamnen var fin ändå.DSC_0089Konstnären Emil Noldes bostad har blivit museum. Emil Nolde satt här och målade under andra världkriget, trots att han var förbjuden att göra det. Och så han målade! Han använde färg som ingen annan och akvarellfärger som ingen annan. Besök rekommenderas!DSC_0123Vikingamuséet i Haithaby (Hedeby) blev vi inte lika imponerade av. Antagligen har vi sett för mycket av liknande muséer i vara da’r. På bilden syns de byggnader, som man uppfört för att besökare ska kunna få en uppfattning om hur det kunde ha sett ut på vikingatiden.

DSC_0137Jag tyckte det var roligare att man byggt en hel by för fladdermöss 🙂DSC_0142I Lubeck vimlade det av byggnadsställningar. St Petri kyrka höll ett vakande öga på oss under hela vistelsen.DSC_0153De gamla köpmansmagasinen längs floden Trave är väl något som alla förknippar med den gamla Hansastaden.

DSC_0157Marienkirche blev bombad under kriget, men har restaurerats till sin forna prakt.

DSC_0186Och smådjävulen får vackert finna sig i att stanna utanför kyrkan…

DSC_0189Just a few photos from a short trip to Flensburg, the Nolde Museum, the Haithaby Museum and to Luebeck in Northern Germany.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.